marți, 19 ianuarie 2016

Un lider bun este condus de ratiune si nu de emotii.

Un lider bun este capabil sa ia decizii radicale si sa salveze o afacere de la faliment, chiar daca asta inseamna sa renunte la anumite persoane sau posturi.
Un lider bun stie ca daca nu ia acele decizii care vor afecta in mod negativ anumiti oameni, intreaga afacere va colapsa, astfel ca el pune in prim plan interesul companiei - este important ca ea sa mearga mai departe.
Un lider bun este condus de ratiune si nu de emotii.

Similar, in viata este necesar sa luam anumite decizii care ii vor afecta pe unii oameni. Insa, daca ne dorim sa iesim la liman si sa mergem mai departe, trebuie sa ii lasam sa plece din viata noastra pe cei care ne tin pe loc, ne trag in jos, sau pe cei care, prin aportul lor negativ, ne tulbura existenta.
Este important sa iti asumi responsabilitatea asupra vietii tale si sa fii un bun lider pentru tine. Uneori, chiar daca altii spun ca vor suferi daca nu ii mai tii langa tine, trebuie sa faci ceea ce este bine pentru tine - fara sa cedezi santajului emotional sau manipularii.
Nimic nu este mai important decat ceea ce iti doresti tu si ceea ce te face pe tine fericit, iar asta este valabil pentru fiecare dintre noi. Ne-am scuti de multe suferinte, compromisuri inutile, boli psihice si fizice daca am invata sa pastram in viata noastra doar ceea ce ne face bine si sa renuntam la tot ceea ce este toxic. Pentru ca daca tu simti ca un om este toxic pentru tine si reciproca este valabila, in ciuda egoismului, incapatanarii, orgoliului si a dependentei pe care cineva a dezvoltat-o fata de tine.
Ia decizii intelepte si cauta sa traiesti in acord cu binele si adevarul tau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...