duminică, 3 mai 2015

Scanare zilnica site pentru descoperire vulnerabilitati

                      Scanare zilnica site pentru descoperire vulnerabilitati


 Malware, este un cuvant englezesc alcatuit din sintagma malicious software, „software răuvoitor”. Acesta este un tip de software creeat cu intentia de a deteriora un computer prin infiltrarea in el. Daca computerul este conectat la o retea, atunci intreaga retea va fi "infectata" de acest virus informational.
Bineinteles ca infiltrarea acestuia se face fara consimtamantul proprietarului sau utilizatorului respectiv.
Notiunea de malware este folosita de catre informaticieni pentru a denumi orice forma suparatoare sau ostila utilizatorului de computer.




Termenul de virusi din "lumea computerelor" este foarte des utilizat pentru a desemna nu numai virusi informatici, ci si alte forme de software creeate cu rea intentie.

Totusi, virusii si alte tipuri de malware nu sunt singurele amenintari care vizeaza computerele. Atacurile impotriva computerelor si fraudele online nu necesita intotdeauna instalarea unui software periculos pe dispozitivul viitoarei victime. Atacurile de tip phishing se incadreaza si ele, in aceasta categorie.

Asadar, zilnic ar trebui sa faceti o scanare site web pentru malware pentru a avea o protectie website impotriva hacker-ilor.

In mod normal, mai toate programele anti-virus ruleaza pe fundal si monitorizeaza in permanenta programele. Atunci cand un virus informationale este detectat, utilizatorul de computer primeste o avertizare ca acel program incearca sa infiltreze virusi in carantina sau pur si simplu sa-l elimine.

Atentie, va puteti proteja daca aveti minime cunostinte: de ce anume si cum sunt programele malware. Fiti precauti cand accesati site-urile necunoscute care pretind ca ofera articole gratuite.

Un comentariu:

  1. foarte important este un program antivirus chiar daca uneori incetineste navigarea...

    RăspundețiȘtergere

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...