luni, 4 mai 2015

De la altii: De unde atatea lichele liberale in Romania?

Lucrul urmätor n-are de a face cu convingerile mele politice de stängä, sau de simpatia pe care-i o port lui Putin; mäcar sä fi avut shi Romänia un om de stat cu o zecime de calibru fatzä de cel al lui Putin shi tot era -mult- mai bine.
Este vorbä de fapt de faptul cä Russia astäzi este singura tzarä din lumea „dezvoltatä” care se incäpätzineazä sä reziste, cu invershunare chiar, procesului de decadentzä  moralä initziatä de cätre promotorii globalizärii, a „devälizärii” -ca sä gäsim o rimä- culturii aparte shi traditzionale fiecärui popor  pentru a aduce jertfä altarului satanismului mondial.
Care este tzara acea oare care, prin constitutzia ei, interzice cäsätoriile intre persoane de acelashi sex, ca sä nu mai vorbim shi de adotziile de copii de asemenea „cupluri”…
De fapt shtitzi foarte bine la ce mä refer, numai cä romänii, deshi au fost päcälitzi in mai multe ränduri, tot cu americanii tzin, mai „nibelungi” ca nemtzii chiar, in numele unui anti-rusism, istoric poate bine intemeiat la prima vedere,  cu uriasha insä greshealä de a confunda rusul de ränd, russia orthodoxä , a marilor scriitori shi a culturii fenomenale cu ceii,alogenii, care s-au aflat la conducerea politicä a Russiei  cam de cänd existä ea ca stat.

Un antirusism steril shi contraproductiv este tocmai apa la moara tuturor celor ce au in vedere distrugerea a tot ceea ce mai este sänätos in lumea de astäzi.
Shi ar mai fi ceva, extrem de important;
Cänd s-a infiintzat FMI-ul ästa?
De ce oare EU astäzi functzioneazä ca un simplu reprezentent a acestei „institutzii”, obligänd tzäriile nevoiashe sä se imprumute numai de la acesta deshi existä „banca europeana centralä”,teoretic, cea mai puternicä bancä din lume?
Nu cumva aici se ascunde ceva cu totul pervers?
Cänd s-a hotärät dupä räzboi ca Germania sä pläteascä despägubiri pentru cele 6 milioane de evrei „asasinatzi”, se prea putea ca cineva sä-shi fi dat seama cä dacä nemtzii ar fi incercat sä rezolve cazul „la individual”, lista celor cu cereri de despägubire nici pänä astäzi n-ar fi fost gata, iar numärul „victimelor” s-ar fi ridicat la mai multe zeci de milioane;
nu cumva, tocmai de aceea, s-a hotärät o platä „globalä”, lucru ce le convenea shi nemtzilor, evitänd „birocratzia”, ceea ce da fapt s-a shi intimplat.
Plätzile s-u fäcut „Manhattan”…
Numai cä a apärut shi statul Israel care din 1948 shi pänä astäzi este singura tzarä din lume cäreia fortzele armate sunt in permanentä stare de räzboi, fapt ce costä „X” miliarde anual, pentru un stat ce exportä numai rozmarin shi salvie, cel putzin oficial.
Nu ar pärea credibil cel putzin, scenariul conform cäruia tocmai sumele plätite de nemtzi sä fi reprezentat „capitalul de bazä” a FMI-ului, iar viabilitatea statului Israel sä fie asiguratä de „ghisheftele” acestuia, mai ales cä in acest domeniu´ei se pricep ca nimeni altul?
Normal cä Ceaushescu, ca shi Kadaffi, ishi semnaserä sentintza la moarte atunci cänd au vrut sä spargä monopolul FMI-ului.
Iar credetzi cä , dintr-o datä, „Manhattan”-ul a descoperit aspiratziile de „democratzie shi libertate” al ucrainienilor dacä Putin nu promova infiintzarea bäncii rävnite de Ceaushescu?
Nu doar aurul Romäniei se gäseshte la „Manhattan”, ca sä fie bine päzit; sunt multe tzäri in aceeashi situatzie -inclusiv Germania- shi spunetzi-mi, care om sänätos la minte-shi dä banii pentru a fi pästratzi „bine” la tzigani?
Iar pentru cä „hotzului de hotz-ii fricä”, atzi väzut ce a pätzit shi bietul de Bercea Mondial…
Asta mä supärä pe mine cel mai mult in Romänia de astäzi; de unde dracu, shi cät de repede!, au reushit sä recruteze atätea lichele, sä pätrundä, shi incä cu citä ushurintzä pänä shi-n sfera „academicä”, vorba englezului, „prea multä putrezeciune in regatul Danemärcii”…
N-ash putea crede cä ar fi alt popor in lume care sä aibe zicala „bränzä bunä in burduf de cäine”…
Noroc! shi dacä mai vorbitzi cu domnul Bräncush, transmitetzi-i vä rog shi toate cele bune din partea mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...