sâmbătă, 14 martie 2015

Viata nu este perfecta si nici oamenii nu sunt perfecti.

Viata nu este perfecta si nici oamenii nu sunt perfecti. Perfectiunea este un ideal catre care sa tindem, insa nu neaparat sa-l si atingem. Suntem oameni si insasi natura noastra umana este formata atat din "lumina" cat si din "intuneric".
Avem in interiorul nostru atat potentialul de a crea, cat si potentialul de a distruge. Avem frumusete, dar avem si agresivitate. Nu are niciun sens sa le etichetam in "bine" si "rau" deoarece natura ni le-a dat cu un scop, insa depinde de fiecare dintre noi cum alegem sa le folosim.
Avem nevoie de iubire si frumusete ca sa cream, asa cum avem nevoie si de agresivitate ca sa ne aparam si sa supravietuim. In plus, agresivitatea poate fi sublimata si transformata si ea intr-un potential creator, putem sa-i folosim energia pentru a ne mobiliza vointa, motivatia si determinarea de a ne atinge obiectivele.
Tot ceea ce exista in interiorul nostru, ca si potential, poate fi folosit ca sa ne adaptam mai bine mediului in care traim. Nu are niciun sens sa ignoram sau sa devalorizam fortele care sunt in noi, innascute, ci este necesar sa le cunoastem si sa le imblanzim ca sa ne serveasca scopurilor si obiectivelor noastre. Agresivitatea si rautatea folosite in forma pura nu duc nicaieri, ci doar iti faci rau tie insuti si celor din jur si vei plati pentru asta, intr-o forma sau alta. Insa daca inveti sa-ti cunosti, sa-ti stapanesti fortele si sa le folosesti inspre binele tau si a celor din jur, vei avea o existenta bogata din toate punctele de vedere.
Fie ca ne place sau nu, viata este o jungla in care supravietuieste si se dezvolta cel care stie cum sa-si foloseasca cel mai bine si cel mai ecologic toate resursele interioare pe care la dispozitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...