joi, 26 martie 2015

Exista realitate si exista povesti

 Sunt oameni care aleg sa traiasca in realitate, sa o perceapa exact asa cum este si sa-i faca fata cu succes si sunt oameni pe care realitatea ii dezamageste sau ii loveste si, pentru ca nu reusesc sa gaseasca puterea sa se ridice si sa o infrunte din nou, se refugiaza in povesti.
Realitatea este rationala, logica si practica, iar povestile sunt fantezii si iluzii irationale, ilogice.
Realitatea poate fi demonstrata si verificata, validata sau invalidata, pe cand povestile nu. Tocmai de aceea, unii oameni aleg sa traiasca in lumea fanteziei si a iluziilor - nimeni nu le poate lua povestile, pentru ca ele oricum nu sunt reale.
Sa fugi din realitate in lumea basmelor nu este decat o solutie de moment: poti sa primesti alinare, sa te autoamagesti si sa te autoiluzionezi oricat doresti, insa realitatea "cea dura si rea" te va trezi din cand in cand din reverie.
Oare nu ar fi mai bine sa deschizi ochii, sa infrunti realitatea si prin propriile tale forte sa-ti creezi o realitate de poveste?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...