marți, 20 ianuarie 2015

"Regina Cosmeticelor" s-a stins din viaţă

Christine Valmy, supranumită "Regina Cosmeticelor", în vârstă de 88 de ani, s-a stins din viaţă, din cauza unei complicaţii pulmonare severe, pe fondul unei suferinţe cardiace cronice.
Christine Valmy s-a născut în Bucureşti, în 1926. Pe numele real Cristina Xantopol şi-a luat numele de Christine Valmy după ce a ajuns în America, inspirată de Revoluţia Franceză, mai exact de episodul din 1792, când înaintarea prusacilor spre Paris a fost oprită, după bătălia de la Valmy. În plus, Xantopol era un nume dificil de pronunţat pentru americani, spre deosebire de Valmy.
De la 17 ani a început să lucreze că esteticiană. Şi-a deschis un institut, unde învăţa tainele cosmeticii pe evreicele ce urmau să plece în Israel. Apoi, în anii 60, a lucrat cu Elisabeth Arden, în Grecia. Ajunsă în America, a lucrat o vreme la Elisabeth Arden, iar apoi şi-a deschis propriul institut. Lucrurile nu au mers bine, iar Valmy a fost nevoită să renunţe la afacerea proprie. Dar nu şi la meseria de cosmeticiană. În 1964, a fost remarcată de revista Vogue, care i-a acordat două rânduri într-un articol. A fost doar începutul, iar azi presa de specialitate o consideră "mama cosmeticii din America".
A fost căsătorită de trei ori, prima oară la 23 de ani, în România, iar de două ori în America.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...