joi, 15 ianuarie 2015

Ipocrizie

Ceea ce numim noi "ipocrizie" este de fapt incapacitatea unui om de a fi el insusi.
O persoana este ipocrita si gandeste (sau traieste) duplicitar si fatarnic atunci cand exista o discrepanta intre ceea ce este si ceea ce pretinde a fi.
Dar de ce ar avea nevoie cineva sa se prefaca, sa fie intr-un fel in interior si in alt fel in exterior?
In primul rand, pentru ca am fost invatati de mici sa ne prefacem si sa le spunem oamenilor doar ceea ce credem ca ar dori sa auda si ceea ce este acceptat la nivel social.
In al doilea rand, sunt oameni care se rusineaza cu gandurile si cu viata lor reala si incearca sa o ascunda si sa pastreze aparentele in fata altora. Se tem de judecata si de invalidarea celor din jur, astfel ca investesc foarte multa energie in "a parea".
Isi imagineaza ca daca ii pot pacali pe cei din jur, daca pot sa "le vanda" imaginea poleita si perfecta, se autoiluzioneaza ca ei sunt de fapt acea imagine. Nimic mai lipsit de adevar!
Poti sa pacalesti multi oameni si pentru mult timp, insa nu poti sa pacalesti toti oamenii si pentru totdeauna. O masca se sustine cu foarte mult efort si poate sa cada cu usurinta intr-un moment de neatentie si atunci... tot efortul tau va fi fost in zadar.
In loc sa te chinui sa pari, sa-ti investesti energia in ipocrizie si dualitate, nu mai bine ai lucra la interiorul tau ca sa devii acea persoana care pretinzi ca esti?
Stiu, nu este la fel de usor, insa gandeste-te ca nu vei mai fi nevoit sa traiesti cu frica de a fi descoperit.
Autenticitate si relaxare versus ipocrizie si teama! Alegerea iti apartine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...