luni, 19 ianuarie 2015

Alege intelept!

"Oamenii au o curiozitate insatiabila de a stii totul, mai putin acele lucruri care merita stiute." Oscar Wilde
Barfe, scandaluri, stiri despre dezastre, accidente, crime, s.a.m.d. sunt subiectele care le atrag atentia oamenilor. Investesc timp, atentie, energie si bani ca sa afle informatii care ne le folosesc la nimic, care nu-i imbogatesc cu nimic, ci doar le ocupa spatiu inutil in minte. 
Crezi ca esti informat sau ca te ajuta cu ceva in ceea ce priveste calitatea vietii tale daca esti la curent cu ultimele can-can-uri din presa sau cu ultimele barfe de la serviciu ori din grupul de prieteni? Este complet inutil sa fii preocupat cu lucruri care nu au nicio importanta si nicio valoare.
Cum ar fi sa faci un exercitiu, ca macar timp de o saptamana, sa nu te mai intereseze nimic din toate acestea, ci sa cauti sa inveti in fiecare zi ceva despre viata, despre lume, despre natura? Cum ar fi ca atunci cand suni pe cineva si, in loc sa vorbiti banalitati, sa-l intrebi despre ultima carte citita sau sa-i povestesti tu lucruri interesante? Cum ar fi daca ai iesi "la cafea" cu prietenii tai si ai vorbi despre idei, despre arta, despre istoria umanitatii sau orice alt subiect care merita discutat?
Informatiile la care te expui iti sunt fie utile si te imbogatesc, fie acumulezi date despre lucruri care nu au nicio valoare pentru tine si pentru viata ta. 
Alege intelept!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...