marți, 2 decembrie 2014

"Cenuşa de sub maidane"

În urmă cu un an, de Crăciun, zece gospodării din cartierul Submaidane din Turceni au fost inundate cu un amestec de apă şi cenuşă, de la termocentrală. Până acum, statul nu a făcut nimic pentru a le ajuta pe victime, rămase fără apă potabilă. 

La 19 noiembrie, în Bucureşti, a avut loc vernisajul unei expoziţii de fotografie cu titlul "Cenuşa de sub maidane" şi a fost proiectat scurtmetrajul cu acelaşi nume. În urma acestor manifestări culturale, a apărut şi ideea unei strângeri de fonduri pentru comunitatea afectată. 

Expoziția a fost realizată de de Mihai Stoica, fotojurnalist independent specializat pe teme de mediu. Acesta a fotografiat urmările accidentului ecologic din Submaidane, realizând și un documentar despre viața celor abandonați de către autorități și de către compania responsabilă, Complexul Energetic Oltenia.

„Prin această campanie ne-am propus să strângem bani pentru cumpărarea unor filtre de apă adecvate, pe care să le montăm în gospodăriile celor afectați de valul de cenușă. Am montat deja un filtru, la una dintre gospodării, însă ne mai trebuie restul de nouă. Pentru cumpărarea filtrelor avem nevoie de 13.500 de lei, iar termenul în care ne-am propus să strângem acești bani este 12 decembrie 2014” - Ionuț Apostol, președinte Bankwatch România. 

Bankwatch și Greenpeace îi invită pe toti cei doritori să ajute să se alature campaniei. Cu fiecare leu donat, viața locuitorilor din Submaidane va fi mai aproape de normal. Donațiile se pot face online, la acest link: http://www.greenpeace.org/romania/ro/doneaza/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...