joi, 1 mai 2014

Nu amânați nimic






Întrebare: De ce tot uit și pierd gîndul că trebuie să fim un singur om cu o singură inimă?

Răspuns: Asta se întâmplă pentru că nu simți o nevoie foarte mare; asta este întreaga problemă. Când o persoană este bolnavă se gândește constant la medicamentul care o poate vindeca. Se spune că Lumina este un remediu pentru toate bolile, dar nu simțim asta.

Nu privim înțelepciunea Cabala ca mijloc pentru avansare personală și generală, din moment ce ne simțim bine așa. Nu ne putem îndemna pe noi înșine astfel încât scopul ne va atrage atât de tare încât noi vom fi gata să facem orice este necesar.

Deci ce se întâmplă în această situație? Se spune: Pun peste ei un rege ca Haman… și apoi neavând nicio alegere va trebui să facem ceea ce trebuie făcut, adică pe calea suferinței. Suferințele sunt necesare, dar le putem înlocui cu suferințe interioare, să ne scuturăm pe noi înșine și să aprindem dorința noastră către scop. Dacă scopul este important și mă aflu departe de el, simt durere. Nu ignor durerea, ci mai degrabă, fac un efort să depășesc prăpastia dintre mine și scop. Asta înseamnă că durerea mă împinge înainte.

Dar în loc de asta, noi ne relaxăm de fiecare dată și credem că nu este atât de rău și că putem aștepta. Baal HaSulam, totuși, ne avertizează în cartea sa Fructul înțelepților, Scrisoarea 13: … și adevărul îi va arăta calea, și cel care simte durere își face cunoscută durerea și nu o poate ascunde sau nu se poate abține. Chiar așa vă simt eu pe toți împreună când astăzi va deveni mâine și în loc de acum veți spune mai târziu. Și nu există niciun remediu pentru asta, doar să faceți un efort și să înțelegeți această greșeală și această distorsionare, că cel care este mântuit de Creator este mântuit dacă el are nevoie de mântuire astăzi, în timp ce cel care poate aștepta ziua de mâine va deveni înțelept numai când viața lui se va sfârși. Simțiți astfel pentru că ați ignorat cererea mea de a depune eforturi în ceea ce privește iubirea pentru prieteni, pe care v-am explicat-o în toate felurile în care pot, faptul că acest merit este de ajuns pentru a vă furniza tot ceea ce vă lipsește.

Tot ceea ce ni se întâmplă este pentru a întări iubirea pentru prieteni pentru că, în aceeași măsură, atragem Lumina Reformatoare care corectează tot. Dacă facem o anumită acțiune, trebuie să verificăm mai întâi dacă aceasta duce la o conexiune mai puternică sau dacă duce la separare. Apoi vom înțelege imediat ceea ce trebuie și ceea ce nu trebuie făcut, de ce trebuie să ne apropiem și de ce trebuie să fugim. Asta pentru că atragem Lumina prin conexiunea dintre noi. Când ne conectăm, atragem încă o porție de Lumină, și tot așa. Acesta este tot secretul, și nu există nimic altceva decât asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...