sâmbătă, 23 mai 2015

Marşul diversităţii de azi

Căutând însufleţit prognoze despre cum ar putea arăta viitorii cetăţeni români, m-am pleoştit de tot citind dintr-un studiu realizat de Fundaţia Soros în 2010 (http://tufis.ro/files/ICPT.pdf): "Rezultatele prezentate aici formeazã o imagine pesimistã privind viitorii cetãţeni ai României. Dacã elevii din prezent îşi vor pãstra atitudinile formate acum, atunci cetãţenii de peste douãzeci de ani nu vor fi cu mult diferiţi de cei din prezent: (...)
ent.
• Vor fi, în continuare,
 cetãţeni care declarã cã se simt ataşaţi de democraţie
dar, în acelaşi timp, considerã cã alte forme de organizare a sistemului politic, precum un lider puternic, care nu îşi bate capul cu parlamentul şi cu alegerile, sau un regim militar, ar putea fi soluţii bune pentru România. (...)
• Vor fi cetãţeni care resping alte grupuri sociale, care sunt “diferite” dupã un
criteriu sau altul: vor respinge persoanele cu alte preferinţe sexuale, vor respinge romii, dupã cum vor respinge şi maghiarii, musulmanii sau evreii.
• Vor fi indivizi care acordã mare încredere bisericii, dar care trãiesc într-o
societate în care aproape nimeni nu mai are încredere în instituţiile unui stat democratic: partide, parlament, guvern sau preşedinţie."


Şi cum mi-am început ziua cu o baie în troaca de comentarii ultra-homofobe din subsolul unei postări de pe TOTB, despre Marşul diversităţii de azi, în care tronează pilde de tipul "eu îmi învăţ copilul că normal e femeia cu bărbatul" şi "păcate împotriva Sfântului Duh," încep să simt un embrion de groază la cum ar putea arăta comentariile în următorii 5-10 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...