miercuri, 2 aprilie 2014

Româncele cărora le-au fost implantate proteze mamare PIP, pot primii compensatii

Româncele cărora le-au fost implantate proteze mamare PIP  și care vor să primească compensații provizorii de minimum 3.000 de euro, până la sfârșitul acestui an, trebuie să se alăture procesului colectiv, până pe 15 mai 2014.

Și asta pentru că în luna iunie se va deschide o nouă procedură legală în fața Tribunalului Comercial din Toulon, Franța, a anunțat casa de avocatură română care se ocupă de acest caz.

Astfel, femeile cu implanturi PIP din întreaga lume vor putea primi despăgubiri cuprinse între 10.000 și 20.000 de euro, în funcție de particularitățile fiecărui caz, pacientele putând solicita sume care să acopere prejudiciile fizice și morale.

“Ce trebuie să înțeleagă aceste femei este că, chiar dacă deocamdată nu înregistrează vreun disconfort evident de la utilizarea acestor proteze, în viitorul apropiat există șanse foarte mari să se confrunte cu complicații serioase de sănătate. Studiile au dovedit că gelul industrial folosit la producerea implanturilor PIP poate migra în corpul pacientei chiar dacă proteza în sine nu s-a fisurat. În același timp, riscul de fisurare pentru aceste produse este de 30%, dublu comparativ cu alte implanturi”, a spus Raluca Curelea, partener în cadrul casei de avocatură care le reprezintă pe românce.

La nivel global, peste 400.000 de femei au fost afectate de aceste proteze, în timp ce în România, se estimează că au fost utilizate pentru aproximativ 300 de paciente.

“Am trecut deja prin câteva operații de când mi-au fost implantate aceste proteze, iar în urma unor complicații, doctorul mi-a recomandat să le înlocuiesc cât mai curând posibil pentru a nu-mi pune sănătatea în pericol. După mai multe anestezii generale, care mi-au dat organismul peste cap, și multiple intervenții medicale și analize cu costuri ridicate consider că cineva trebuie să plătească pentru aceste erori”, a povestit o pacientă cu implanturi PIP.

Femeile care se alătură procesului colectiv din Franța, vor primi, în primă fază, până la sfârșitul acestui an, compensații minime de 3.000 de euro.

Până acum, au primit compensații peste 1.700 de femei din Franța, după ce Tribunalul din Toulon a luat această decizie pentru a da posibilitatea pacientelor de a acoperi costurile judiciare, inclusiv ale expertizei medicale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...